Besvaret af: KB LibAnswers
Senest opdateret: Dec 07, 2018     Set: 74

Hvordan får jeg adgang til radio, tv og reklamefilm?
Det Kgl. Bibliotek giver adgang til radio, tv og reklamefilm i Mediestream.

Fri adgang på Det Kgl. Bibliotek og Det Danske Filminstitut
Alle kan få adgang til at lytte til radio samt se tv og reklamefilm i Mediestream på Det Kgl. Bibliotek - København/Aarhus og Det Danske Filminstitut.

Begrænset online adgang
Da store dele af materialet i Mediestream er beskyttet af Ophavsretsloven, er det ikke muligt at give brugere fri online adgang. Bemærk at man ikke får adgang til mere indhold ved at logge ind med NemID.

Adgang for forskere, journalister og museer
Danske forskere og journalister kan få adgang til at streame radio, tv og reklamefilm online. Læs mere om adgang og ansøg her
Museer har mulighed for at få adgang via Slots- og Kulturstyrelsens aftale om brug af audiovisuelt materiale. Skriv til kontakt@kb.dk for at bede om adgang.

Adgang for studerende og ansatte ved lange videregående uddannelser
Studerende og ansatte på følgende institutioner har adgang til radio, tv (undtaget film der har været vist i biografer) og reklamefilm i Mediestream:

    Copenhagen Business School
    Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
    Københavns Universitet
    Roskilde Universitet
    Syddansk Universitet
    Aalborg Universitet
    Aarhus Universitet

For at få adgang skal man klikke på LOG IND i Mediestream. Derefter vælger man i listen den institution, man er tilknyttet - fx Aalborg Universitet. Man kan nu logge ind med sit vanlige institutions-login og vil derefter kunne streame radio/tv og reklamefilm.

Adgang for folkeskoler, gymnasier og lignende institutioner
Vi har ikke mulighed for at give elever og ansatte fra folkeskoler eller gymnasier adgang til radio, tv og reklamefilm, da dette varetages af CFU. Elever kan kontakte sin lærer, som kan hjælpe med at få adgang til CFU.

Kontakt

Tlf. 33 47 47 47 (kl. 9-12)

Vi besvarer henvendelser man-fre kl. 09-15.
Lukket helligdage

Du kan normalt forvente svar senest kl. 15 den førstkommende hverdag. Hvis din forespørgsel kræver yderligere undersøgelser, kan der gå op til tre arbejdsdage før du får svar. Din henvendelse besvares af informations- og fagspecialister.