Besvaret af: KB LibAnswers
Senest opdateret: Dec 07, 2018     Set: 71

Er der adgang til digitaliserede aviser?
Det Kgl. Bibliotek giver adgang til digitaliserede aviser i Mediestream.

Fri adgang på Det Kgl. Bibliotek og Det Danske Filminstitut
Mediestream kan frit benyttes af alle på en række pc’er på Det Kgl. Bibliotek - København/Aarhus og Det Danske Filminstitut inden for åbningstiden. På disse steder er det muligt at se og høre alt indhold i Mediestream.

Begrænset online adgang
Artikler, fotos og andet materiale i aviserne er dækket af ophavsret. Ophavsretten gælder 70 år efter ophavsmandens død. I Mediestream er der fri online adgang for alle til aviser udgivet før 1. januar 1919.

Aviser udgivet efter 31. december 1918 kan man søge i hjemmefra, men for at kunne læse i dem skal man møde op på en af de to pligtafleveringsinstitutioner: Det Kgl. Bibliotek - København/Aarhus eller Det Danske Filminstitut.
Bemærk at man ikke får adgang til flere aviser ved at logge ind med NemID.

På mange danske folkebiblioteker er der adgang til en række avistitler, der betragtes som ”ejerløse”. Enkelte uddannelsesinstitutioner har også licensadgang til disse aviser. Læs mere om ejerløse aviser og adgangsforhold.

Relatede emner

Kontakt

Tlf. 33 47 47 47 (kl. 9-12)

Vi besvarer henvendelser man-fre kl. 09-15.
Lukket helligdage

Du kan normalt forvente svar senest kl. 15 den førstkommende hverdag. Hvis din forespørgsel kræver yderligere undersøgelser, kan der gå op til tre arbejdsdage før du får svar. Din henvendelse besvares af informations- og fagspecialister.