Besvaret af: KB LibAnswers
Senest opdateret: Aug 08, 2017     Set: 231

Hvordan bestiller jeg håndskrifter?

1) Log ind eller opret dig som bruger i REX. Hvis du ikke er ansat på Københavns Universitet eller en anden institution med en særlig samarbejdsaftale med biblioteket, skal du normalt oprette dig som privat bruger. 

2) Find det håndskrift eller det arkiv, du leder efter, i REX. Afgræns evt. til Håndskriftsamlingens materialer i dropdown-menuen. Hvis du søger på opstillingssignatur (værk-ID), skal du bruge de forkortelser, der anvendes som standard, f.eks. ”NKS 1298 kvart”, ”GKS 248 folio”, ”Rostg. 128 kvart”, ”Thott 975 oktav”, ”Acc. 2012/45”. Hvis du søger på titel, kan du søge på ophavspersonens navn, evt. i kombination med ”arkiv”, ”breve” el.lign.

3) Håndskrifter kan bestilles ved i katalogposten i REX at trykke på hhv. ”Bestil” eller ”Skaf”. (Det afhænger af den enkelte katalogpost, om der står "Bestil" eller "Skaf").

4) Hvis ”Skaf”-knappen bruges, kommer du til et delvist udfyldt skema, hvor du bedes angive den første dag, du vil bruge materialet. Hvis det drejer sig om et større arkiv, og man ikke kan bestille de enkelte æsker, skal det i notefeltet anføres, hvilken del af arkivet der ønskes (f.eks. æske 12 eller breve fra XX til XX).  Bemærk, at der under ”Detaljer” i en del nyere arkivposter findes registranter eller henvisninger til kataloger med nærmere oplysninger om arkivets indhold.

5) Du modtager en mail, når materialet ligger klar til benyttelse.

Kan det ikke lade sig gøre at bestille i REX, kan håndskrifter bestilles ved at aflevere bestillingssedler til læsesalsvagten eller ved at sende en e-mail til kontakt@kb.dk. I de to sidste tilfælde skal bestillingerne udfyldes med tydelig angivelse af opstillingssignatur (værk-ID), navn(e), indhold/titel, hvornår materialerne ønskes benyttet og lånerens navn og adresse.  

Se mere information her

Relatede emner

Kontakt

Tlf. 33 47 47 47 (kl. 9-12)

Vi besvarer henvendelser man-fre kl. 09-15.
Lukket helligdage

Du kan normalt forvente svar senest kl. 15 den førstkommende hverdag. Hvis din forespørgsel kræver yderligere undersøgelser, kan der gå op til tre arbejdsdage før du får svar. Din henvendelse besvares af informations- og fagspecialister.